PROGRAMA ENTRENAMENT FEMENÍ

A pesar que un programa d’exercici per a homes i dones pot semblar igual, cal tenir en compte que a nivell hormonal existeixen moltes diferències.

Les dones tenen més quantitat de teixit adipós i cel·lulitis -en previsió per una possible gestació-, menys massa muscular i més dificultat a augmentar-la i mantenir-la, en disposar de menys testosterona i per consegüent menys força que l’home.

Per aquest motiu, el nostre programa específic per a dones prioritza els exercicis d’enfortiment muscular enfront dels anomenats cardiovasculars o metabòlics, ja que els primers ens ajuden a mantenir el teixit muscular i a disminuir els nostres dipòsits de greix, sempre que sigui acompanyat d’una alimentació adequada. El fet d’augmentar i reforçar el teixit muscular fa incrementar el metabolisme i cremar més grassa, disminuint el seu percentatge total.

No cal preocupar-se a pensar que augmentarem el nostre volum en realitzar exercicis d’enfortiment muscular; al contrari, disminuirem el nostre volum, disminuint els nostres dipòsits de greix, es tracta de canviar la nostra composició muscular: millorant la quantitat de teixit muscular tindrem més aigua, tindrem menys grassa i l’aspecte de la pell serà més llis i *terso.

La reeducació i la prevenció de patologies pròpies del sòl pelvià és molt important en la dona. Especialment després de les fases d’embaràs i part, la musculatura abdominal i pelviana queda molt afectada i és convenient reeducar-la i readaptar-la.

En la menopausa, l’organisme experimenta una disminució d’hormones, la qual tendeix a afeblir el teixit muscular i ossi, arribant a provocar osteoporosi per pèrdua de teixit ossi, que es pot prevenir augmentant la massa muscular amb exercicis d’enfortiment. L’os necessita resistir càrregues de pressió i tensió per a acte regenerar-se i reforçar-se a través dels nutrients i minerals que li arriben a través de l’alimentació. Els exercicis d’enfortiment muscular provoquen aquesta càrrega necessària perquè el teixit ossi i muscular es mantinguin en bones condicions.